Reacties van lezers

Hallo Helene,

Het boek is inmiddels uit; ik vind het onvoorstelbaar wat jullie allemaal meegemaakt hebben en er nog steeds voor gaan! Het was voor mij een van die boeken die ik  snel wilde uitlezen, maar ervan baal als ze uit zijn..

Esther Frazer

Verder wil ik je laten weten dat ik nu ook je boek heb gelezen. Wat een bijzonder boek. Dank je wel voor het doorgeven van de belofte…..Hoe herkenbaar nu ik ook bij jullie geweest ben. Ook het vakwerk van Dick is terug te halen vanuit het boek.

Groetjes, Imke

Ook dit jaar waren er bijzondere klussen bij. Zo mocht ik De belofte van de nakomeling redigeren, een opmerkelijk waargebeurd verhaal met een boodschap waarin zowel de Tweede Wereldoorlog als het land Albanië een belangrijke rol speelt. Dankzij de redactie van een boek met alle songteksten van Bob Dylan had ik het oordeel van de Nobelprijsjury al kunnen zien aankomen. En tot besluit van het jaar heb ik drie boekjes over Martin Heidegger, Carl Gustav Jung en Ludwig Wittgenstein vertaald. Zo kwam mijn studie ook weer eens van pas. 🙂

Nathan Brinkman

Dag Helene

Wij zijn na een fantastische reis van 10 weken thuis, mijn gedachten nog niet.
Heb je boek gelezen, wat een prachtig boek heb je geschreven.
Het heeft veel met me gedaan, daarom schreef ik ook ” mijn gedachten nog niet”
Zelfs afgelopen nacht heb ik over jullie en wat jullie er allemaal doen gedroomd.
De inkijk in jou leven en denken heeft, glimlach -traan -en diepe ontroering bij me
gebracht. Wat ben je een prachtvrouw, jullie als gezin  dragen allemaal de zelfde liefde voor de medemens.
Dit was onze eerste ontmoeting met Albanië, we willen beslist meer van dit land zien.
Dus wie weet bij goede gezondheid zien we elkaar nog eens terug.

Wil Staring

Hoi,het boek dat ik mee heb genomen vanaf jullie heb ik gelukkig dicht kunnen laten tot thuis.
Eenmaal begonnen kon het niet meer dicht slaan echt aangrijpend verhaal
Nogmaals bedankt voor het pakket koekjes e.d.
Hoop voor jullie dat de camping wat beter bezet is als toen ik daar was

Groetjes  Arjaan v.d.berge

Dag Hèléne ( en Dick),

Met interesse heb ik je boek ‘De belofte van de nakomeling’ gelezen. De ondertitel ‘Overleven in Albanië’ is zeer terecht. We vinden het beiden een indrukwekkend verhaal. Boeiend opgeschreven, leest in een sneltreinvaart. Wat een doorzetters en dus bijzondere mensen zijn jullie, is onze conclusie. Dus alle complimenten met je boek. Geweldig gedaan, goed geschreven. Ook een goede indeling van de hoofdstukken en onderdelen. We zullen het anderen zeker aanbevelen.

Samengevat: een kloek boek over een indrukwekkend levensverhaal, dat boeit en vlot leest. Goed en helder geschreven. Waarmee je voor jezelf niet alleen aan een belofte hebt voldaan, maar buitenstaanders ook gelijk een goed inzicht geeft van wat Albanië was en is geworden tot nu toe. Complimenten!

Hartelijke groet,

Nico (en Joyce) van der Maat,
Redacteur Magazine Kampeerauto (NKC).
Oud redacteur Dagblad Het Parool

Dear Helene,

Thanks for your email. I would be very happy to host book presentation. I have enjoyed reading your book.
Due to our national day activity in November, I would suggest the beggining of February 2018 as a good week for such an event.
After the national day, the month of December and January are very short months due to Xmas holiday. Everyone will be  back from the holiday at the end of January and beginning of February, so that to guarantee substantial participation for a successful book promotion, I suggest either end of January, during days from Monday to Thursday.

Let me know which date suits you best,

with best wishes, Adia

Adia Sakiqi

Ambassador
Embassy of Albania to The Netherlands

Het boek eindigt met “12”.

12 maanden in een jaar, 12 uren van de dag en 12 uren van de nacht,.
De wijzerplaat van onze levensklok, 12 boodschappen om deze mee in te vullen.
Ik zal deze zeker vaker ter hand nemen….      

Alle goeds en hartelijke groeten van

Maria en Bert Buurman-Beelen.

Nederland.